Umijeće izrade bukare i suska dobili svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra

Ministarstvo kulture i medija RH je donijelo Rješenje da je Umijeće izrade bukare i suska nematerijalno kulturno dobro RH.

U projektu, temeljem kojeg je izdano Rješenje sa drniškog područja su sudjelovali gospodin Ivan Mlađo Tomić i Pučko otvoreno učilište Drniš.

PRILOŽENI DOKUMENTI:
Br. Opis datoteke Tip Veličina Preuzimanje
1. RJEŠENJE O UTVRĐIVANJU SVOJSTVA NEMATERIJALNOG KULTURNOG DOBRA 2.0 MB "/

Objavljeno u Novosti

„Mali Princ“ u „Noći Kazališta“ – Treća izvedba „Malog Meštra“

Naša omiljena suradnja s dječjim zborom Grdelini i ove godine nas je dovela u zajedničku „Noć kazališta“ , 19.11.2022.u prostorije NP Krka Drniš te smo po treći put izveli novu predstavu „MALI PRINC – POVRATAK S ASTEROIDA B612“. U dragoj nam dvorani, ali sad već pomalo premalenoj za zahtjeve naše publike i publike Grdelina, radosno smo proslavili ljubav prema kazališnoj umjetnosti koja nas veseli i spaja u zajedničkoj igri pred dragom publikom, a sa svim generacijama glumaca, od nižih razreda osnovne škole do najstarijih članova – onih koji već odavna predaju u školama. Uz sudjelovanje publike, koja se u zadnjoj sceni predstave i uključila na pozornicu, odali smo počast ovoj umjetnosti koju svi volimo.

Robertina Hrstić, voditeljica Kazališne radionice „Mali meštar“, siječanj, 2023.

Objavljeno u Novosti - Mali Meštar

Nastavi čitati

Maškare u dječjem zboru "GRDELINI"

Stiglo vrijeme karnevala,
Vrijeme plesa,
Vrijeme šala,
Za sve maske divni dani,
Raspjevani,
Razigrani.

Tako su naši „Grdelini“ upriličili ovogodišnje maškare.


Objavljeno u Novosti

„Noć kazališta“ u Drnišu – nastupio „Mali meštar“ i „Grdelini“

Ove godine prvi put smo u Drnišu prijavili događaj pod krovnim nazivom „Noć kazališta“, koja se odvija u hrvatskim i drugim europskim gradovima treće subote u studenome.

POU Drniš za prvu lokalnu „Noć kazališta“ 16.11.2019. odlučilo je predstaviti svoje domaće, kućne sekcije – Kazališnu radionicu „Mali meštar“ i Dječji zbor „Grdelini“.

Priredba je održana u dvorani NP Krka uz nazočnost brojne publike i trajala je oko sat vremena, što smatramo tek početkom sudjelovanja u ovoj manifestaciji šireg spektra i krovnog naziva „European Theater Night“.

Objavljeno u Novosti - Mali Meštar

Nastavi čitati

"Mali meštar" nastupio na priredbi povodom kandidature Grada Drniša za stjecanje naslova "Grad Drniš - prijatelj djece"

Kazališna radionica „Mali meštar“ sudjelovala je u priredbi koju su u čast prosudbene komisije za stjecanje naslova „Grad Drniš – prijatelj djece“ pripremile različite dječje izvedbene skupine sa svojim voditeljima, u Glazbenoj školi 24.10. 2019. u četvrtak u 13.30 sati.

Uz Dječji zbor Grdeline, Tamburaški orkestar Krste Odaka, učenike Glazbene škole Krste Odaka te polaznike Dječjeg vrtića Drniš, nastupio je i „Mali meštar“ s recitalom humanističko-etičkog sadržaja „Čovjek“, u kojem se predstavilo 20 aktivnih članova, od najstarijih do novoupisane članice koja je prvi put nastupila na pozornici.

Objavljeno u Novosti - Mali Meštar

Nastavi čitati

„Mali meštar“ nastupio za drniške srednjoškolce

Učenici prvaši Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš posjetili su 26.9. (četvrtak) u 8.00h, za vrijeme prvog nastavnog sata, kazalište u dvorani Doma kulture. Tamo su ih odveli njihovi profesori u okviru kurikuluma školske knjižničarke koja je učenike u toj ulozi u kazalište odvela, ali ih tamo i dočekala - u ulozi voditeljice Kazališne radionice "Mali meštar".

„Mali meštar“ izveo je za srednjoškolce – učenike gimnazije, ekonomske i elektrotehničke škole – recital moralno-humanističkog sadržaja pod naslovom „Čovjek“, autorski rad "Malog meštra",koji nosi poruku osobne autentičnosti, empatije i prijateljstva za sve gledatelje. Ova je izvedba ujedno i dobrodošlica učenicima u novu odgojno-obrazovnu ustanovu od strane školske knjižnice. Kako smo već pisali - recital je nastao na temelju poznate Molitve Majke Tereze iz Kalkute („Čovjek je…“) i knjige Phila Bosmansa („Živjeti je radost“) i dobro je prihvaćen već u prijašnjim izvedbama od strane drniške publike, a neki od glumaca su, također, učenici Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu, tako da su polaznici „Malog meštra“ imali poseban izazov glumiti pred svojim vršnjacima i prijateljima.

Objavljeno u Novosti - Mali Meštar

Nastavi čitati