• Početna

KINO NAJAVA: Film "FURIOSA: POBJEŠNJELI MAX SAGA" u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu (Četvrtak, 20.06.2024., 19:00 sati)

Anya Taylor-Joy i Chris Hemsworth glavne su zvijezde filma "Furiosa: Pobješnjeli Max Saga", filmskog remek-djela dobitnika Oscara, genijalnog redatelja Georgea Millera. Radi se o dugoočekivanom povratku u ikonični distopijski svijet koji je stvorio prije više od 30 godina s kultnim filmovima "Mad Max". Dok se svijet raspadao, mladu Furiosu otimaju i ona pada u ruke horde predvođene Gospodarom Dementusom. Prolazeći kroz pustoš, nailaze na naselje Citadela kojom vlada Besmrtni Joe. Dok se dva tirana bore za dominaciju, Furiosa mora preživjeti mnoge izazove i sukobe u pustoši i pronaći svoj put kući.

ŽANR: akcija, avantura, SF

Objavljeno u Najave

KINO NAJAVA: Film "BACK TO BLACK" u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu (Petak, 14.06.2024., 19:00 sati)

Njezina glazba. Njezin život. Njezina pravila!

U kino dolazi biografski film o jedinoj i neponovljivoj, divi našega vremena – Amy Winehouse
U režiji Sama Taylor-Johnsona, film prati život i glazbu Amy Winehouse kroz njezino putovanje od adolescencije do odrasle dobi i stvaranje jednog od najprodavanijih albuma našeg vremena. Slavnu pjevačicu utjelovila je Marisa Abel, a u filmu glume i Jack O’Connell, Lesley Manville, Eddie Marsan i drugi.

Amy Winehouse naširoko se smatra jednom od najvećih umjetnica u novijoj povijesti, prodavši više od 30 milijuna ploča diljem svijeta, a danas generirajući više od 80 milijuna streamova mjesečno. Njezin hvaljeni producirani album Back To Black iz 2006. doveo ju je do svjetske slave, osvojivši (tada) rekordnih 5 nagrada Grammy, uključujući album godine i pjesmu godine za hit singl Rehab. BACK TO BLACK usredotočit će se na Amynu izvanrednu genijalnost, kreativnost i iskrenost koji su prožimali sve što je radila. Putovanje koje ju je odvelo od ludila i šarenila Camden High Streeta 90-ih do globalnog obožavanja – i opet natrag, BACK TO BLACK gleda kroz perspektivu slavnih i promatra ovo putovanje iza zrcala, da vidi što je Amy vidjela, da osjeti što je osjećala.

ŽANR: biografska drama

Objavljeno u Najave

KINO NAJAVA: Film "METASTAZE" u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu (Utorak, 28.05.2024., 19:00 sati)

Film prati sudbinu četvorice zagrebačkih kvartovskih prijatelja koji se nikako ne uspijevaju uklopiti u društvo. Filip je liječeni narkoman koji se nakon rehabilitacije vraća u staro društvo, sin jugoslavenskog oficira Dejo u sukobu je s kamatarima, Krpa je nasilnik opsjednut nogometom, a Kizo alkoholičar.

ŽANR: kriminalistički, drama

Objavljeno u Najave

KINO NAJAVA: Film "NIČIJI SIN" u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu (Utorak, 21.05.2024., 19:00 sati)

Ivan je bivši rock-pjevač i ratni vojni invalid koji je u Domovinskom ratu izgubio obje noge. I dok se Ivan suočava s propalim brakom i neizvjesnom budućnošću, njegov je otac Izidor kandidat na parlamentarnim izborima. Kao nekadašnji politički zatvorenik Izidor računa na pobjedu, ali mu kampanju remeti povratak srpskog izbjeglice Sime koji ga je u bivšem režimu uhitio. Ucjenjujući Izidora tajnom iz prošlosti, Simo utječe i na Ivana…

ŽANR: drama

Objavljeno u Najave

KINO NAJAVA: Film "TEREZA37" u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu (Utorak, 07.05.2024., 19:00 sati)

Tereza ima 37 godina, živi u Splitu. Nakon nekoliko spontanih pobačaja saznaje kako postoji vjerojatnost da genetski nije kompatibilna sa svojim suprugom. Već duže osjeća pritisak okoline te započne preispitivati svoj rutinirani brak, što potakne niz događaja koji će joj promijeniti život, u duhu novostečene slobode i istine koja je samo njena.

ŽANR: drama

Objavljeno u Najave