NAJAVA: XXI.VEČERI PASIONSKE BAŠTINE U DRNIŠU

Pučko otvoreno učilište Drniš i Župa Gospe od Ružarija pozivaju vas na tradicionalne XXI. VEČERI PASIONSKE BAŠTINE U DRNIŠU.

Kulturno-vjerska manifestacija ove godine nudi pet korizmenih programa.

Prvu večer 9. 3. (subota) otvara Mješoviti pjevački zbor "INA" iz Zagreba koji po prvi put izvode svjetsku praizvedbu - REQUIEM, koju je za njih napisao Branko Starc.

Ovaj REQUIEM je posvećen svima koji su poginuli, pogubljeni ili na bilo koji način smrtno stradali za Hrvatsku.

Ovo je prigoda da se pomolimo za sve poginule u Domovinskom ratu.

Cijeli program možete pogledati na dolje navedenom programskom listiću.

Objavljeno u Najave

Nastavi čitati

NAJAVA: Kazališna predstava "I DRVO JE BILO SRETNO" u dvorani Osnovne glazbene škole Krsto Odak u Drnišu (Nedjelja, 26.11.2023., 10:00 sati)

U sklopu manifestacije Noć kazališta zadovoljstvo nam je najaviti da će ove godine će biti prikazana predstava za djecu "I DRVO JE BILO SRETNO", (DJEČJA SCENA) EXIT TEATRA. Održat će se 26.11.2023. u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole" Krsto Odak" u 10:00 sati.

Ulaz je besplatan.

Kakvo je to drvo, pitate se? Nije ono ni po čemu neobično, ne razlikuje se od svoje drvovske braće i sestara. I ono pupa, njiše granama, sagiba se pred vjetrom i kišom, govori, pjeva, svira, a ponekad od veselja zatreperi rubovima listova ili mu se kora namreška pod teretom zabrinutih misli. Jer Drvo voli voljeti. Ukratko, želi baš sve kao i ostalo drveće. Pa tako i da bude voljeno. A kakav je taj dječak? O njemu ne znamo mnogo. Kažu da je i malen i velik… Željeli biste znati više? Onda je vrijeme da se krene na rub parka, s ovim brzojavom u ruci. Treba samo puhnuti prašinu i lišće s panja što tamo stoji. I čeka.......

Iako je namijenjena djeci od 5+ godina pozivamo sve generacije da se pridruže.

Vidimo se.

 

Objavljeno u Najave

KINO NAJAVA: Film "UBOJICE CVJETNOG MJESECA" u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu (Utorak, 07.11.2023., 18:00 sati)

Kultni američki redatelj Martin Scorseseu u svom je novom filmu “Killers of the Flower Moon” okupio provjerenu glumačku ekipu koju predvode oskarovci Leonardo DiCaprio i Robert De Niro.

Film prati seriju ubojstava unutar indijanskog plemena Osage u Oklahomi 1920-ih godina. Osage su postali najbogatiji narod na svijetu nakon što je na njihovom teritoriju pronađena nafta. Mnogi su ih zbog toga iskorištavali kako bi došli do novca, što je dovelo do niza ubojstava koja je The Guardian nazvao genocidom protiv američkih domorodaca. Ubojstva se smatraju prvim velikim slučajem koji je istraživao novoosnovani FBI.

ŽANR: kriminalistički, drama, povijesni

Objavljeno u Najave

KINO NAJAVA: Film "ŠESTI AUTOBUS" u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu (Utorak, 31.10.2023., 18:00 sati)

Mlada Amerikanka pokušava pronaći čovjeka iz svoje prošlosti, koji nikad neće biti pronađen, i to tijekom najvećeg sukoba na europskom tlu od Drugog svjetskog rata – bitke za Vukovar. Riječ je o potrazi za identitetom i istinom na mjestu gdje je istina selektivna, neuhvatljiva i čak se boji. Ispod te potrage ključa potreba za vjerom, vezom i otkupljenjem.

ŽANR: drama, ratni

 

Objavljeno u Najave

KINO NAJAVA: Film "ISTJERIVAČ ĐAVOLA: VJERNIK" u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu (Četvrtak, 12.10.2023., 19:00 sati)

Jedan od najuspješnijih horora i najstrašniji film svih vremena dobiva svoj direktan nastavak 50 godina kasnije. Od smrti njegove trudne supruge u potresu na Haitiju prije 12 godina, Victor Fielding samostalno odgaja njihovu kćer Angelu. Ali kad Angela i njezina prijateljica Katherine nestanu u šumi, samo da bi se tri dana kasnije vratile bez sjećanja na ono što im se dogodilo, to pokreće lanac događaja koji će Victora natjerati da se suoči s najnižim oblikom zla i, u svom užasu i očaju, traži jedinu živu osobu koja je već svjedočila nečemu sličnom: Chris MacNeil.

Dobna preporuka: 15

ŽANR: horor

Objavljeno u Najave

KINO NAJAVA: Film "BARBIE" u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu (Četvrtak, 05.10.2023., 19:00 sati)

Ulogu ikonične lutke preuzima Margot Robbie, a njezinu bolju polovicu Kena utjelovljuje Ryan Gosling. Režiju potpisuje Greta Gerwig dok zvjezdani cast uključuje još i Willa Ferrella, Kate McKinnon, Simu Liu, Michaela Ceru i Americu Ferreru. Očekivano, scenografijom dominira upečatljiva ružičasta boja, a cijela estetika filma inspirirana je prividom savršenog života i izgleda junaka filma.

ŽANR: avantura, fantazija, komedija

Objavljeno u Najave