Na ljetnoj pozornici "Woodstock" održana predstava "Poštarska bajka na domaći način"

POŠTARSKA BAJKA NA DOMAĆI NAČIN

"Mali meštar" prvi put je u Drnišu nastupio na ugodnoj ljetnoj pozornici terase "Woodstock" 6.8.2018. godine u 21.00h pred svojom vjernom drniškom, a i novijom, turističkom ljetnom publikom.

Pet godina nakon premijere glumačka postava naše "domaće" Poštarske bajke malo se promijenila – došli su nam novi polaznici, ostali su i oni "stari" koji su sada malo narasli i odrasli, a neke smo uloge, jednostavno iz zabave, ispremiješali! Poštarska bajka na domaći način najizvođenija je predstava "Malog meštra" od 2013. godine, u novoj postavi i dalje je šaljiva varijanta poznate osnovnoškolske lektire preseljena iz Češke u drniški kraj.

Nova podjela uloga u ovoj izvedbi pokazala se i novom prilikom za igru, izazovom za naše glumce, koji su neke svoje uloge prepustili drugim kolegama, a od njih preuzeli svoje. Nova lica su ne samo osvježila ovu izvedbu, nego i pojednostavnila glumački posao, jer od nekadašnjih 9 glumaca koji su igrali višestruke uloge i vrtoglavo se presvlačili između prizora, sada je isti posao obavilo 16 glumaca. Još uvijek su neki od njih imali dvostruke uloge, što nam ostavlja mogućnost za sudjelovanjem još novih članova u budućim izvedbama ove za nas neiscrpne predstave.

Prilažemo kazališni listić i plakat s detaljnijim podatcima o podjeli uloga i nadamo se još ponekom dramskom putovanju "od Drniša do Japana i natrag".

Robertina Hrstić, voditeljica

Fotografije: Ivana Burečić

PRILOŽENI DOKUMENTI:
Br. Opis datoteke Tip Veličina Preuzimanje
1. PLAKAT 254 KB
2. KAZALIŠNI LISTIĆ 382 KB

Objavljeno u Novosti - Mali Meštar